torsdag 6 juni 2019

Vi söker en ny medlem, är det du?

Tyvärr kommer gänget inte att stanna kvar intakt. Det händer saker i våra liv och därför söker vi nu en ny medlem till vårt skissgäng med start i sommar.

Vad önskar vi hos er som söker?

* Om du inte kan Blogger (vilket inte är ett krav alls) så måste du vara van vid datorer och lära dig vår blogg
* Rita skisser samt göra tolkningar till alla skisser teamet lägger upp
* Ansvara för dina inlägg när det är dina skisser - att lägga in din skiss, din tolkning, en trevlig text kring skiss och tolkning samt info som alltid är längst ner i skissen
* Alla har varsitt ansvarsområde förutom detta med skisser och inlägg men i dagsläget kan vi inte säga vad det är. Ex är dock att alltid ändra skissen i högermenyn i bloggen, ansvara för mailbidrag, att lägga upp inlägg på Instagram, osv.
* Språk och stavning är viktigt då vi inte har möjlighet att korrekturläsa varandras inlägg.
* Facebook behöver du ha samt vara aktiv då vi har en interngrupp där vi diskuterar rätt mycket samt planerar och där man hittar alla lathundar.

Självklart finns det lathundar för allt och vi står alla till de nyas förfogande i början tills man lärt sig och blivit självgående.  Man får självklart ha ledigt från Veckans Skiss. Bäst är om man då har lite framförhållning på tolkningar och lagt in den tid man är borta. Kommer ens eget inlägg under denna lediga tid ska det vara förberett innan semestern så vi andra bara kan lägga in våra tolkningar.
När alla skisser är ritade får man ett terminsschema av Ciza så man vet exakt vilka veckor och datum det är som man har ansvar för sina skisser samt i vilken ordning de kommer.
Alla har ett gemensamt ansvar att sprida aktuella skissen till div pysselgrupper på Facebook.
Sen kan man välja mellan att antingen kontakta en butik eller själv sponsra med ett litet pysselpaket en månad. Det blir en sponsring/"termin" dvs två totalt/år.

Vad får man för att gå med hos Veckans Skiss?

* Man får glädjen att delta i ett härligt gäng som älskar att rita skisser och tolka
* Man får glädjen och ursäkten att man faktiskt "måste" pyssla något till varje tisdag. ;)
* Man får glädjen att inspirera och visa upp vad man gjort

Måste man ha erfarenhet av att rita skisser?

Inte alls. Man kanske aldrig har ritat en skiss förr. Det gör absolut inget.
Däremot måste du veta hur du gör för att kunna skicka dina skisser för schemat. ;)

Måste man välja om man gör LO's eller kort?

Absolut inte! Ena veckan kanske man vill göra det ena, och nästa det andra. Eller så känner man sig mer bekväm med det ena. Därmed inte sagt att man inte kan försöka utmana sig själv lite emellanåt och prova något nytt. ;)
Och vill man får man lägga upp både ett kort och en LO.
Oavsett vad man väljer ska man dock alltid skriva lite kring sin tolkning - t ex hur man tänkte, hur man gjort, vad man använt.

Måste jag ha en egen blogg för att vara med?

Nej, det är inget krav, men det är ju trevligt om du har en och länkar till Veckans Skiss blogg.

Hur ansöker jag?

Skicka ett mail till veckansnyaskiss[a]gmail.com där du berättar lite om dig själv, vad du brukar pyssla med. Om du har en blogg får du gärna länka till den. Berätta om du har erfarenhet eller inte.
Om du vill, bifoga något du gjort (om du inte har en blogg), eller länka till ditt Instagramkonto (OBS! inget man måste ha). Tänk bara på att bilderna inte behöver vara så stora i mailet. Detta ska inte vara en allvarlig ansökan utan låt din värme och humor skina igenom
Skriv ansökan i rubriken. :)

Vem får söka?

Alla som vill. Man som kvinna. Yngre som äldre. Men tänk noga efter innan du ansöker om du verkligen har tiden. För att det ska fungera måste alla lägga ner tid och göra inlägg och tolkningar och sköta sina uppgifter. Vi gör alla detta på vår fritid och är beroende av varandra för att det ska skötas smidigt. :)

När vill ni senast ha "ansökan"?

För att vi ska kunna ha lite framförhållning och hinna lära er nya det som behövs vill vi senast ha ansökan 190715.


Så var inte rädda. Sök. Det värsta som kan hända är att du får ett vänligt nej.
Annars har du bara allt att vinna! :)

Inga kommentarer: