InLinkz gör så här

InLinkz
Om du vill använda InLinkz för att länka till ditt inlägg, eller helt enkelt har gjort ett alster du vill visa upp kan du använda just InLinkz.

Så här går det till:

Du hittar vår InLinkz i sidmenyn på högra sidan av bloggen.
OBS!
Den här syns ibland inte om du använder din mobil eller surfplatta för att surfa. Gå gå längst ner på bloggens förstasida och välj Webversion. Då laddas bloggen om och ni ska se bilden nedan
Börja med att klicka Add your link, nr 1 på bilden.


Välj hur du vill logga in. Du kan logga in med ditt Facebook-konto, ditt Google-konto, eller om du har ett eget InLinkz-konto.


När du loggat in ska du lägga in direktlänken till det inlägg du vill länka till i din blogg. Det gör du genom att klistra in länken överst i den nya rutan som kommer upp i högermenyn.
Tips: Skrolla längst ner i det här inlägger för att se hur du skapar en länk till ett Instagraminlägg.


Nu ska adressen till ditt inlägg stå vid nr 1 på bilden.
2. InLinkz väljer den rubrik åt dig(samma som du har i din blogg, men det ska gå att ändra. Helst vill vi att skissnumret står så det blir lätt för oss sedan att se.
InLinkz väljer per automatik den första bilden i inlägget, men undertill finns en liten scrollbar/en lista där alla bilder du lagt upp i samma inlägg finns. 
3. Klicka på den bild du vill ska visas, helst en helbild på ditt alster.


Under scrollbaren finns en ruta man måste klicka i om att man accepterar de villkor InLinkz har.
Sen är det bara att spara.


Om du inte har någon blogg men vill länka med InLinkz:

1. Längst upp klickar man i den övre av de två rutorna under URL-rutan att man inte har någon länk/Enter with no link. Den ska bli grå/svart.

2. Skriv en rubrik, t ex vilken skiss du tolkat

3. (det kan vara att du fått logga in innan) din mailadress ska stå här.

4. dra det foto från datorn som du vill använda här. Vet inte om det går att göra direkt på mobil.

Näst längst ner måste du klicka i att du accepterar de villkor som InLinkz har.

Under den finns SAVE. Klicka där.

Nu ska ditt bidrag komma upp.


Hur länka till ett bidrag på Instagram

För att kunna länka till ett inlägg på Instagram krävs att ditt konto är offentligt, det vill säga att vem som helst kan se dina bilder. Börja med att öppna bilden på Instagram. Klicka sen på de tre prickarna uppe till höger (se nr 1 på bilden). En liten ruta dyker upp, där du ska välja Kopiera länk, eller Copy Link om din Instagram är på engelska (se nr 2 på bilden). Nu har länken kopierats och du kan klistra in den i InLinkz enligt instruktionerna ovan.
Inga kommentarer: