tisdag 16 juni 2020

#291

Nu är det semester för vissa av oss, hoppas ni hinner med att skapa. Vi har mer tid än när semestern lagstadgades 1938, då var det 12 arbetsdagars ledighet per år, alltså två veckor då det jobbades sex dagar i veckan på den tiden.:) Med den vetskapen hoppas jag ni har tid att skapa efter skissen, då jag älskar att se era tolkningar!

Min skiss


Min tolkning

Jag hade dessa foton i tankarna när jag ritade skissen. Jag ville använda de blå små plopparna som hoppade ur när de sköt ut konfettikanonen. Den stora cirkeln är distressad efter en utskuren cirkel från ett cardstock, likaså de blå stjärnorna. Jag brukar göra egna stenciler på så vis när jag inte har någon som passar. Det är inget nytt barnbarn på gång, det är killen som föddes i januari som "presenteras". Ibland måste man vänta in rätt känsla för fotona och då blir det inte i kronologisk ordning. Nu läääängtar jag efter era tolkningar!

Teamets tolkningar

Jenny 

Om ni någon gång ska ha en häst, skaffa inte en skimmel, dvs vit häst! Ni ser ju själva vilken ren ponny vi har. Men vi lever efter att en smutsig häst är en glad häst. :) Papper från Mintay by Karola, utstansade cirklar och stjärnor och alfabet från QuicKutz. 

Carina
En rolig skiss men jag har sällan 3 foton som passar ihop. Lyckades med två och så fick det bli text/rubrik i den tredje. Vit CS med fyrkanter och cirklar målade med gesso som jag färgade in med brushopulver. Inte min starka sida så den första jag gjorde hamnar nog i soporna :) men det är väldigt roligt att kladda med färger mm. Måste bara träna lite mera. Stänkte även med färgblandingen lite här och var på pappret. Mönstrade och vita papper bakom fotona som är tagna för två år sedan när vi var på min systerdotters student i Falun.

Ciza

När jag skulle tolka denna härliga skiss ramlade jag över denna bakgrund jag hade lekt fram en dag för flera månader sedan. Så här i midsommarveckan tyckte jag att den passade utmärkt. Men med tanke på hur mycket detaljer det är på denna Tim Holtz-stämpel, kände jag att jag fick skala ner på antal saker.
Jag har först embossat motivet på 4CC-papper. Jag har sedan använt olika färgpulver (två olika märken) och laborerat mig fram. Jag har i den stora, röda blomman, använt penselpenna för att öka på intensiteten lite. Till sist på bakgrunden har jag sprayat med lite guldspray.
För att sedan gå efter skissen stansade jag ut tre cirklar i motivet. Jag stansade ut ytterligare 15 cirklar. Fem st limmade jag ihop i taget och överst motivet jag stansat ut. Sen limmade jag dit de tre motiven där de satt från början. Sedan limmade jag dit bokstäver ovanför cirkelmotiven så att det står "finaste". Lite stickles och pearllim (kommer inte på vad det heter just nu).
Varför två bilder då? Jo jag ville visa med och utan blixtlås att man kan se guldstänken. :)

Annzo

Den här veckan blev det en lite friare tolkning ifrån mig. Jag hade inte tre foton som passade så jag valde att inspireras av cirkeln och göra en liten egen tolkning. Ni vet väl att skissen är till för att man ska inspireras? Man behöver inte tolka den slaviskt. Jag har stansat ut mina olika blommor med dies. Stämplat med färgen evergreen bough den är så fin tycker jag. Lite bling, rubrik sen var det klart. 



Länka till din tolkning via den blå knappen i högermarginalen, tänk på att du länkar direkt till inlägget där din tolkning ligger, alltså inte till startsidan på din blogg/album. Vi vill se din tolkning senast måndag 22/6 kl 23:55.

Det går bra att länka till ditt konto på Facebook - kom ihåg att ändra albumets inställningar till "public" så vi kan se det. Dock kan endast "dina vänner" kommentera.

Du kan också dela dina bilder på Instagram, tagga oss gärna med @veckansskiss och #veckansskiss så att vi ser dina bilder. Observera att du själv måste ladda upp dem på InLinkz eller maila bilden till oss om du vill vara med och tävla om priset. 

Du kan även skicka din tolkning till oss via mail eller som ett PM via Facebook – alla inskickade bidrag finns under fliken "mailbidrag" uppe under vår header.

Mer information finns under fliken ”frågor och svar” här ovan under vår header.

Inga kommentarer: