tisdag 1 oktober 2013

#40

Denna veckan har vi gäst hos oss som skissmakare.


Här har vi några snabba om Helene:

Helene Bogren
Jag är mamma, hustru, disputerad kulturgeograf, utredare och scrappare.Vad betyder scrappandet för dig? Det är ett sätt att slappna av och få utlopp för min kreativitet. Det ger mig balans i livet.

Vad scrappar du helst, om du får välja? (LO, kort, altrat, annat osv) Jag scrappar mest layouter. Helst ska det vara nytagna foton som inbjuder till att berätta en historia.

Är du kreativ på något annat sätt? Jag syr, virkar och gör lite heminiredningsprojekt när det är någonting speciellt jag vill ha till hemmet. Jag är även intresserad av trädgårdsdesign och skapar med hjälp av färger och former i vår trädgård.

Har du någon favoritprodukt/sak/teknik som du ofta använder? Jag gillar att kladda med färg, stämplar, mist och gesso på mina layouter. Gärna i många lager så att man inte längre kan se exakt vad jag har gjort eller i vilken ordning det är gjort. Just nu är jag dessutom väldigt förstjust i washi tejp, flair buttons, trädekorationer och dymotext.

Var hämtar du din inspiration? Nämn gärna någon speciell blogg eller person och bifoga länk. Jag får framför allt inspiration ifrån fotot som jag ska scrappa och den berättelse som jag vill fånga på layouten. Det brukar inspirera både färgval och design. De flesta av mina layouter är DT-layouter eller till någon annan utmaning och då hjälper de begränsningarna till att forma en idé. Ibland blir jag även inspirerad av någon ny produkt. Två personer som kan inspirera mig är Mumkaa
http://mumkaa.blogspot.se/) och Ania-Maria (http://annamariawolniak.wordpress.com/

Är du med i något designteam?

 I Sverige är jag designer för Allt Om Scrap Scrap
http://tidning.alltomscrap.se/) där jag även är en av redaktörerna. 

Dessutom designar jag för ARTastic (http://artasticchallengeblog.blogspot.se/), Kraft It Up (http://kraftitup.blogspot.se/) och Punky Scraps (http://punkyscraps.blogspot.se/). Under hösten är jag även gästdesigner hos The Color Room (http://www.thecolorrooms.com/tcr-blog.html).Om du är det, hur får du tid till skapandet? Jag tillbringar större delen av min lediga tid då vår dotter sover med att scrappa. Det är mitt sätt att gå ner i varv och ladda batterierna vilket gör att jag ser till att ha mycket tid till det.

När scrappar du som bäst? På kvällarna när lugnet sänker sig över huset. Men jag tycker även att det är kul att scrappa tillsammans med vår dotter på dagtid. Då infaller inte den meditativa känslan men det är verkligen underbart att kunna dela sin hobby med sitt barn. Det för oss nära varandra.Här har vi skissen

Helenes egna tolkning


Teamets tolkningar:

Camilla

Malin/Malwa

Jennie

ScrapMyran

Lotta

Jenni
Det är bara att köra igång!
Maila sen din tolkning veckansnyaskiss@gmail.com skriv "bidrag v.39" i ämnesraden, eller länka till ditt bidrag via den blå knappen längst ner i detta inlägg.
Du har fram tills 23:55 Måndag 7/1 på dig att tolka.

Har du ingen blogg? Det går lika bra att länka till ett Flickr -konto eller om du har tumblr.
Har du en smartphone och använder dig av Instagram? Logga in på ditt konto på deras www-sida, och länka dit. Du kan även skapa ett album på Facebook som går bra att länka till. Se till att ditt album har inställningen "public".

Två bra saker att tänka på när du länkar/Mailar
#1 Länka till inlägget där din tolkning ligger, alltså inte till startsidan på din blogg/album,
#2 Om din bild är minst 700 pixlar på bredden kan vi visa upp ditt alster i bloggen extra stort, det är ju kul :)

Självklart ligger det en RAK i potten til denn som kammar hem veckans val av tolkningarna till denna skiss.
4 kommentarer:

Helene Bogren sa...

Oh, så roligt att se alla läckra tolkningar av skissen!!! :)

Hoppas att även ni läsare väljer att tolka den!!

Anonym sa...

Kul idé med det stora fotot om bakgrund. Tack för din fina tolkning till oss på Veckans Skiss denna vecka. /J

Helene Bogren sa...

Så kul det har varit att se alla tävlingsbidrag som har kommit in! Tänk att skissen gick att tolka på så många kreativa sätt!!

Jag inser nu att det måste ha varit svårt att förstå budskapet i min layout... Jag borde kanske ha skickat med en förklaring? Är du nyfiken så kan du titta här: http://helenesscrapsida.blogspot.se/2013/10/my-sketch-for-veckans-skiss.html

Tack Veckans Skiss för det här roliga äventyret! :)

Maiden sa...

Attans, jag glömde blogga mitt bidrag den här veckan! Jag gjorde en layout när jag var i Karlstad i helgen, nu finns den iaf i min blogg;
http://maidens.nu/veckans-bortglomda-skiss-a-mosaik-layout/

Tack för all inspiration! :-)