tisdag 19 februari 2013

Skiss v. 8

Denna vecka har vi en favorit i repris så att säga. Helen har varit GD hos oss här tidigare och varför ändra på ett vinnadne koncept.
Denna veckan bidrar hon med en kul skiss som sätter fart på scrapp-suget. För er som missade Helen sist har ni en möjlighet att lära känna henne bättre här:


Vem är du? 
Jag heter Helen Hansson, men går oftast under namnet lykta på nätet. Jag är en glad 30åring som scrappat i ungefär två år. Jag bor med min sambo i Lund, och har lyxen att ibland få pyssla och scrappa även på arbetstid. Jag scrappar oftast rätt så clean and simple och trivs bra med den stilen - men ibland ger jag mig på saker som är mer åt vintage/shabby-hållet också. Jag gör både kort och LO, och det går lite i perioder vilket det blir mest av.

Vad betyder scrappandet för dig?
Det är avkopplande och vilsamt. Jag stressar av väldigt tydligt när jag kommer igång med scrappandet, och det behöver jag. Sen har jag alltid gillat att "klippa och klistra" och greja med färg och form (läste t.o.m. grafisk formgivning på gymnasiet!) så det är kul att få utlopp för det. Sen är det en härlig känsla att se glädjen hos nån som får ett kort som man gjort...

Är du kreativ på något annat sätt?
Nej, inte just nu. Jag har pysslat mycket med pärlor tidigare, och virkade små djur ett tag... men just nu är det bara scrappandet.

Har du någon favoritprodukt/sak/teknik som du ofta använder?
Min skärmaskin! Har köpt en ny för ett tag sen som faktiskt SKÄR papprena (till skillnad från min gamla som mer rev av dem) och den är jag lite kär i. Småmönstrade papper, gärna i 6x6block, både till kort och LO. Mina kära Promarkers!

Var hämtar du inspiration?
Oftast från tävlings- och skissbloggar. Ibland från papprena själv, en del kan ju verkligen få en att känna att det här pappret MÅSTE jag bara använda till precis det här. 

När scrappar du som bäst?
När jag har en tydlig idé i huvudet innan jag börjar. Då brukar det bli som allra bäst. Eller när jag har tid att sitta hela dagen och blir varm i kläderna, då blir alsterna oftast bättre och bättre under dagen. 


Här har vi skissen:

och helens egna tolkning..


Vi i teamet tolkade också hennes skiss:

Maya:


Jeany:


 Jenni:

Ulrika:

Lotta:
"Jag älskar att kombinera rivna remsor av olika papper, här har jag dessutom litegrann försökt härma fotot med mina remsor."


Helen bidrar med en kanonfin RAK till Veckans Val. 

 Länka till ditt bidrag via den blå knappen, Du kan även maila in ditt bidrag till veckansnyaskiss@gmail.com senast måndag 25/2 kl 23:59.3 kommentarer:

Toi9 sa...

Så utrolige fine bidrag fra GJ og DT!!:))
Masse inspirasjon å hente :)
Må vel prøve meg på denne skissen også :)

Cornelia sa...

Jag har mailat in mitt bidrag! Kul skiss, som jag vände lite på.

Tanja sa...

Vilken go' tolkning! Söt ram runt fotot. Tack för ditt fina bidrag till Veckans skiss!