tisdag 26 juni 2012

Skiss V. 26

Det är dags för en ny skiss att scrappa efter! 
Sommar tävlingen pågår som vanligt, mer info om den hittar ni HÄR.
Denna vecka är det Helen Hansson  som gästar oss med en av hennes snygga skisser.
Ta gärna en titt förbi i hennes blogg, och glöm inte att lämna ett spår efter dig! : P

Här berättar Helen lite snabbt om sig själv:Jag heter Helen, kallar mig för lykta eller ljuslykta på nätet. Nicket kommer från mitt namn som betyder fackla, men jag ville ha en lugnare variant på det, så då blev det lykta. Jag är en 30årig Lundatös som jobbar som församlingspedagog. 


Vad betyder scrappandet för dig? Avkoppling, nåt att sysselsätta händerna med. Jag tycker om färg, form och layout, och har alltid älskat att ”klippa och klistra”. 


Är du kreativ på nåt annat sätt? Nja, inte så mycket. Jag har pärlpysslat mycket tidigare, och jag virkar lite ibland, men nu är det mest scrappande och kortmakeri. Men det blir en hel del pyssel på jobbet med barnen och ungdomarna, men då får jag sällan tid att göra nåt själv, utan blir den som hjälper till… 


Har du nån favoritprodukt/sak/teknik som du ofta använder? Jag har förälskat mig i Crate paper, och trivs väldigt bra med att skapa med deras papper och dekorationer. Annars är det väl min skärmaskin, sax, gluedots och taperunner som är det jag inte skulle vilja vara utan när jag scrappar. 


Var hämtar du din inspiration? Mestadels från tävlingar och utmaningar, jag behöver oftast en liten spark i baken för att komma igång att pyssla. Kortskissen.se och veckans skiss är två favoriter, och jag kikar ofta in på butiksbloggar som har tävlingar och utmaningar. 

När scrappar du som bäst? När det är cybercrop med många tävlingar och utmaningar. När jag har något att utgå från, en skiss eller lift, färgutmaning eller tema... Jag behöver också helst nån slags deadline för att jag ska komma igång och få något gjort. När jag varit igång ett par timmar och verkligen kommit igång med scrappandet blir det oftast bäst resultat. Helens skiss:

Helenes tolkning på sin egen skiss:

Såhär tolkade några i teamet skissen:

Lotta:
Marja


Länka din tolkning senast 2/7
kl 23:59
Bra att tänka på när du länkar
Länka till inlägget där din tolkning ligger, alltså inte till startsidan på din blogg/album
Om din bild är minst 700 pixlar på bredden kan vi visa upp ditt alster i bloggen extra stort.
Det går även bra att maila din tolkning till veckansnyaskiss@gmail.com  glöm inte att förminska din bild till 500 pix på bredden. Döp ditt mail och din bildtill "bidrag -dittnamn- vecka21"

Den här fina RAKen från Helen kan hamna i just din brevlåda!:


Det här var sista skissen innan sommarlovet. Vi kör igång igen v 33!

2 kommentarer:

Christel sa...

Jag hittar inte hur jag lägger till min bild här?

Anonym sa...

Vi skall fix, Hr blivit något fel med inlinkz:-)