torsdag 19 juli 2018

Månadens val - juni

Vi skyller lite på värmen att det har dröjt med presentationen av månadens val denna gång.

I dag har det luktat rök här i Edsbyn och det är inte speciellt trevligt. Vi kan dock fortfarande vara tacksam att den närmaste elden är ca 4 mil bort. Usch, jag lider med de drabbade och håller tummarna för att det blir bättre förhållanden så att man får bukt med eldarna. Ett rejält regnväder är vad vi behöver just nu. I hela landet skulle jag tro.

Nog om det. Här kommer de fina alster som vi har röstat fram av alla bidrag som ni skickade in i juni. Vi presenterar fyra stycken då det den här gången blev två på delad första plats och två på delad andra plats.

På första plats utan inbördes ordning.

Ann-Jeanette Gäfvert


och

Karin Kstar

På andra plats, även det utan inbördes ordning

Lena Persson

och 

Ann-Jeanette Gäfvert


Stort grattis till er alla och tack för alla fina bidrag som kom in!

Hoppas ni finner tid och ork att tolka våra sommarutmaningar som finns i ett tidigare inlägg i bloggen.

På återseende :)

söndag 15 juli 2018

Glöm inte...

att skicka in din ansökan till oss om du vill vara en del av vårt härliga gäng, rita skisser och inspirera alla tolkare där ute. :)

Sista ansökningsdag är om fem dagar, den 20/7.
Är du nyfiken? Sök! :)
Vågar du inte? Jodå, sök! :)

All info du behöver hittar du i detta inlägg.

tisdag 3 juli 2018

Sommarutmaning 1 & 2

Hej alla sommardiggare :)
Hoppas att ni har lite tid över så att ni hinner tolka den. Det kanske är så att ni har tröttnat på att ligga på stranden, har läst ut alla böcker och inte har en aning om vad ni ska hitta på? Kanske har ni redan hunnit framkalla några härligt somriga bilder?

Det är dags för våra sommarutmaningar och vi har i år tänkt slå ihop dem så ni får dem samtidigt.
Det nya i år är även att man får skicka in flera tolkningar, men endast en av varje sort, d v s har du skickat in en LO får du inte göra en LO till på just den skissen utan istället kan du göra ett kort, PL, mixed media osv. Vänligen skriv noga vilken av sommarutmaningarna det är samt om det är kort, LO, PL i rubriken så att vi lätt kan se :)

Nu tar vi ett litet sommaruppehåll med våra skisser och återkommer i samband med skolstarterna i augusti. Det betyder att du har extra lång tid på dig att tolka sommarutmaningarna. Senast 6 augusti vill vi ha in ditt/dina bidrag. Ha det nu så kul vid pysselbordet!

Sommarutmaning nr 1


Cizas tolkning

Jag ville göra en somrig tolkning och det blev ett kort med drinkar från Tim Holtz. Jag började med att spraya pappret, för att sedan stämplar och till sist färglägga motiven, med Tombowpennor. Mönsterpapperna är från Studio Lights paperpad PPSL83.


Teamets tolkningar

Annzo

Den här veckan har jag gjort ett kort med underbara papper ifrån Maja Design. 
Som bakgrund har jag använt en doilies som jag hittade i mina gömmor. Jag satte några rosa bling i hörnen som matchade pappren. Grattis med stickers. Hoppas att födelsedagsbarnet blir glad. 

Mahlin78

En härlig utmaning blev denna skiss för mig. Men till slut föll allt på plats och layouten jobbades fram relativt snabbt. En grön Distress Ink och ett par olika masker och bakgrunden var klar. Jag fick äntligen tillfälle att fota ett blommande vallmofält vilket jag önskat göra i flera år. Såklart ska det ju scrapas :-)

Carina

Jag är ledsen Ciza men här satte du mig verkligen på prov :) Efter mycket funderande på denna kluriga skiss så blev det ett CAS kort helt i vitt. (fotade dock ute på kvällen så det blev inte helt rättvist i färgen) Jag har använt två dies, en för portalen och en för brudparet. Jag har utelämnat text då jag inte vet vem som kommer att få det... återstår bara att vänta på en bröllopsinbjudan ;) 

Anna K W


Utmaningen med den här skissen var att se vilket format den skulle passa till. Jag valde att göra ett titel-kort, med en doily som jag satte över kanten på kortet. sedan stansade jag ut ett citat ur ett matchande kort i samma serie som det jag använde som bas, och tog en dekoration, även det ur samma kit. Titeln är ett budskap till mig själv, en påminnelse om att stanna upp och andas.

Sommarutmaning nr 2


Annzos tolkning

Den här tolkning blev ganska lik allt annat som jag har gjort. Vit cardstock med lite stänk, men jag gillar det. Jag har använt en mönstrad cardstock som ram det ramar in så fint. Jag hade en dies med en katt som jag äntligen fick användning för. Självklart har jag använt några bling också. En blomma och sen var det klart. Mina foton är några år gamla men det är min söta systerdotter på bilden. 

Teamets tolkningar

Carina

Annzo har återigen gjort en skiss jag verkligen gillar. Tolkade nästan som vanligt ganska rakt av men jag har bara ett foto.Tycker att jag fick till det ganska bra. Mist på vitt cs och en skärfil från Paper Issues och papper från Amy Tangerine "finders keepers". Tråd och enameldots som dekorationer. Foto på Nina från Kopparcupen, handboll, i Falun. Jag förevigade henne när hon "laddade" inför semifinalen, som tyvärr blev den sista matchen. Men jag tror tjejerna var glada ändå för en väl genomförd cup. 

Ciza

Jag ville göra en LO med bilder jag tog 180624 när vi var och besökte mamma på minneslunden. Men istället för en cirkel friritade jag ett hjärta. Jag ville ha med text kring bilderna så jag valde att skriva i hjärtat. Washitejpen är från hennes scrapbookingstash och jag tyckte den passade bra till detta.

Mahlin78

En härlig skiss som jag verkligen gillade! Jag valde att skapa min cirkel med en favoritmask och tre olika blåa Distress Ink-dynor. Sedan adderade jag ett par olika färger på cardstock och några olika mönstrade papper. Som en bonus kom lite halvpärlor till användning.Länka till dina tolkningar via den blå knappen i högermarginalen, tänk på att du länkar direkt till inlägget där din tolkning ligger, alltså inte till startsidan på din blogg/album. Vi vill se din tolkning senast måndag 6/8 kl 23:55.

Det går bra att länka till ditt konto på Facebook - kom ihåg att ändra albumets inställningar till "public" så vi kan se det. Dock kan endast "dina vänner" kommentera.

Väljer du att dela din tolkning via ett Instagramkonto behöver det kontot vara öppet och om vi ska ha möjlighet att se ditt bidrag behöver du lägga till @veckansskiss

Du kan även skicka din tolkning till oss via mail eller som ett PM via Facebook – alla inskickade bidrag finns under fliken "mailbidrag" uppe under vår header.

Mer information finns under fliken ”frågor och svar” här ovan under vår header.

tisdag 26 juni 2018

#204

Junis sista skiss är här och den har jag, Carina ritat. Jag har gjort en avskalad skiss som lämnar mycket "white space", men kom ihåg att detta bara är inspiration. Vi vill såklart att man ser skissen i din tolkning men vad man inspireras av är väldigt individuellt och du kanske vill ha mycket mera dekorationer på din LO än jag ritat. Som ni ser i teamets underbara tolkningar så finns det inga rätt eller fel varken vad det gäller placering eller dekorationer. Du behöver inte ens ha ett hjärta. Du kanske tycker det blir bättre med en cirkel och det är lika rätt det. Lycka till med ditt skapande!Min tolkning

Jag har min vana trogen tolkat skissen rakt av. En väldigt snabbscrapad layout. Hjärtat och texten är skärfiler från Paper Issues. Jag har tagit en blå bakgrund för att det vita och fotot ska synas bra. Dekorerat med hjärta och tråd från gömmorna.

Teamets tolkningar

Annzo

Jag kämpar på med mina små layouter till mitt PL-album. Fördelen är att det inte behövs så mycket dekorationer. Den här gången fick det räcka med några fjärilar. Hjärtat skar jag först ut i ett vanligt A4 papper för att se om det skulle passa. Ett litet tips så ni inte förstör era fina papper. 

Ciza

Jag ville göra en LO och mammas begravning passade bra till hjärtat på skissen. Så jag har ritat ett hjärta på ett A4-papper, klippt ut och sedan använt både hjärtat och det överblivna för att använda stencil samt skugga hjärtat. Det gröna ska representera ramen i mammas fina kisthjärta. Och runt bilderna valde jag en marinblå ram då hon älskade den färgen och vi hade alla något blått på oss på begravningen. Om man tittar lite noggrannare ser man att fotona buktar på höger sida. Under finns ett kuvert med minnestalet jag skrivit och höll. 

Anna K W

Jag har gjort ett kort i gult till en nyfödd liten tös. Hjärtat på skissen har jag behållit, i form av ett hjärtformat tårtpapper. De andra hjärtana har fått bli ballonger på mitt kort. Som fokus har jag stämplat Bä bä vita lamm på ett gult papper och stansat ut. Eftersom det är så många mönster på mina papper så har jag valt att vara sparsam med dekorationerna.

Mahlin78

Den här skissen blev av någon anledning en rejäl utmaning för mig. Men efter 1 veckas funderingar landade jag i att jobba med några olika gröna nyanser av Distress Ink och en fyrkantig mask. Hjärtformen kom till genom att jag tejpade över delar av masken med Washitejp när jag jobbade med den på min cardstock. De övre hjärtanen tolkade jag istället som cirklar i olika storlekar och utföranden.

Länka till din tolkning via den blå knappen i högermarginalen, tänk på att du länkar direkt till inlägget där din tolkning ligger, alltså inte till startsidan på din blogg/album. Vi vill se din tolkning senast måndag 2/7 kl 23:55.

Det går bra att länka till ditt konto på Facebook - kom ihåg att ändra albumets inställningar till "public" så vi kan se det. Dock kan endast "dina vänner" kommentera.

Väljer du att dela din tolkning via ett Instagramkonto behöver det kontot vara öppet och om vi ska ha möjlighet att se ditt bidrag behöver du lägga till @veckansskiss

Du kan även skicka din tolkning till oss via mail eller som ett PM via Facebook – alla inskickade bidrag finns under fliken "mailbidrag" uppe under vår header.

Mer information finns under fliken ”frågor och svar” här ovan under vår header.

tisdag 19 juni 2018

#203

Välkommen till en ny tisdag! Idag är det jag, Anna, som är skissare och som vill inspirera med min skiss. Jag hade tänkt att jag skulle göra en LO av min skiss, men när jag väl satte mig och skulle tolka den, blev det ett färgglatt kort istället. Nu är jag nyfiken på hur du inspireras och vad du väljer att framhäva i min skiss.Min tolkning

Min tolkning blev ett kort i många lager från matchande kollektioner från Simple Stories. Jag har klippt ut detaljer från mönsterpapper - både blomkrukan och den svängda vimpeln under böckerna är egentligen en del av något annat. Till pappren har jag använt matchande stickers och chipboards. Supersmidigt med färdigmatchat! 

Teamets tolkningar 

Annzo

Den här skissen gillade jag! Jag har valt att göra en Lo men jag tycker att den passar lika bra till ett kort. Som omväxling har jag faktiskt använt en färgad bakgrund utan varken stämplar eller stänk av färg. Blev bra ändå tycker jag. 

Ciza

Direkt när jag såg skissen, ville jag göra en LO om mors dag då det var en extra speciell dag detta år. Det är min första mors dag utan min mamma, som dog exakt en månad tidigare. Så på mors dag skrev jag ett brev till henne, som finns här på LO'n. För fotot sitter på två mönsterpapper, som sitter på ett kuvert som man viker uppåt. Där ser man då brevet till mamma.
Jag ville ha med blått i LO'n då mamma älskade blått. Fotot, som är från när jag är 3 år, valde jag att skriva ut i svartvitt så att fotot får ett annat liv. Dessutom får farmors medaljongtapet på fotot sällskap av mönsterpapperna. :)


Carina

Ännu en mycket trevlig skiss i från Anna. Jag tycker att jag har tolkat den ganska rakt av. Min LO är i storleken 8" x 8". Så fotot är inte så stort som det ser ut. Vitt CS med mist och akrylfärg som jag duttade dit med hjälp av en "prickig" stencil. Det hör inte till vanligheten att jag kladdar med färger på det viset, men jag tror att jag har blivit lite inspirerad av våran Annzo :) Den enda dekorationen jag har använt är egentligen sytråden om man inte räknar två häftklamrar. En skiss jag säkert kommer tolka fler gånger.

Mahlin78

En perfekt skiss att antingen tolka väldigt clean, eller smacka på en massa. Just den här gången valde jag att hålla allt väldigt, väldigt enkelt. Men orkidén fotad på Öland för ett par veckor sedan passade så bra att låta stå i centrum själv.


Länka till din tolkning via den blå knappen i högermarginalen, tänk på att du länkar direkt till inlägget där din tolkning ligger, alltså inte till startsidan på din blogg/album. Vi vill se din tolkning senast måndag 25/6 kl 23:55.

Det går bra att länka till ditt konto på Facebook - kom ihåg att ändra albumets inställningar till "public" så vi kan se det. Dock kan endast "dina vänner" kommentera.

Väljer du att dela din tolkning via ett Instagramkonto behöver det kontot vara öppet och om vi ska ha möjlighet att se ditt bidrag behöver du lägga till @veckansskiss

Du kan även skicka din tolkning till oss via mail eller som ett PM via Facebook – alla inskickade bidrag finns under fliken "mailbidrag" uppe under vår header.

Mer information finns under fliken ”frågor och svar” här ovan under vår header.

onsdag 13 juni 2018

Månadens val - maj

Ikväll har det fallit lite regn i Örebro och det är så frisk, skön luft ute. Kan inte låta bli att sitta här med ytterdörren på glänt och höra alla stadsljud och känna doften av regn i näsan.

Vi har fått in så fina bidrag i maj, trots att det varit långt ifrån scrapväder. Tack! Nu har vi i inspiratörsgruppen valt ut våra tre favoriter.

På första plats kom Lena Perssons fina gröna alster:


Tätt efter kom Ann-Jeanette Gäfverts alster, också det grönt:


Och på tredje plats har vi Lena Persson igen med en riktig färgbomb:


Tack för att ni så troget tolkar våra skisser! Och tack till alla er andra, som bidrog med tolkningar under maj månad. Vi ser fram emot att få se många fler vackra alster i juni.

tisdag 12 juni 2018

#202

Hej alla fina skisstolkare!

Den här veckan bjuder jag, Mahlin78, på en skiss som jag mycket väl tycker att man kan använda både till layout och till kort, precis som teamet gjort. Jag hoppas ni hinner få lite avkopplande skapartid mitt i skolavslutningstider. Jag, och hela teamet, blir så glada för de tolkningar ni delar med oss, och vi ser med spänning fram emot hur ni väljer att ta er an denna skiss.Min tolkning

Jag satt på bryggan i vårt kvarter en kväll i början av juni, precis när solen gick ner bakom stadsmuren. En magisk kväll, som så många andra denna tidiga sommar. Mina cirklar är stämplade med 3 olika färger av Distress Ink och 2 olika stämplar, och pappersremsorna är blandade papper från Maja Design.

Teamets tolkningar

Annzo

Den här veckan har jag gjort ett kort med härliga papper ifrån Kaiser Craft serie Ooh La La Collection. Jag stansade ut några cirklar i olika storlekar med en dies. Någon rubrik behövdes inte eftersom det stod en text på bilden som jag använt. I det enkla bor det vackra. 

Ciza

Jag var sugen på att göra ett kort men ville försöka göra det lite annorlunda och det tycker jag att jag gjort. Det som mest sticker ut som inte är detsamma som skissen är mina vimplar som är istället för cirklar. Och det blev inte fler då jag valde att använda ett rivet papper. Allt är spillbitar utom kortbasen. Det är verkligen jättekul att använda spillbitar. Man får utmana sig då. :) Motiv, böcker och text är från MFT Stamps och heter Our Stories (BB-41).

Carina

Jag har nog aldrig gjort en layout så fort någon gång. Remsorna är från spillpapperslådan. Mitt vita CS hade jag kladdat mist på vid ett tidigare tillfälle så den fanns liksom färdig. Cirklarna fick bli några "kakservetter". Jag valde den rosa för att ta upp färgen i västen på fotot. En härlig bild på vår hund när han sitter på stolen och lägger hakan på matbordet.

Anna K W


Jag har tolkat på ett enkelt sätt igen, med mycket färg och många detaljer att titta på. Pappren och dekorationerna kommer från samma kollektion, det är så smidigt att jobba med färdigmatchat ibland. :) Jag har tänkt att fjärilarna och hjärtana representerar cirklarna på skissen. 

Länka till din tolkning via den blå knappen i högermarginalen, tänk på att du länkar direkt till inlägget där din tolkning ligger, alltså inte till startsidan på din blogg/album. Vi vill se din tolkning senast måndag 18/6 kl 23:55.

Det går bra att länka till ditt konto på Facebook - kom ihåg att ändra albumets inställningar till "public" så vi kan se det. Dock kan endast "dina vänner" kommentera.

Väljer du att dela din tolkning via ett Instagramkonto behöver det kontot vara öppet och om vi ska ha möjlighet att se ditt bidrag behöver du lägga till @veckansskiss

Du kan även skicka din tolkning till oss via mail eller som ett PM via Facebook – alla inskickade bidrag finns under fliken "mailbidrag" uppe under vår header.

Mer information finns under fliken ”frågor och svar” här ovan under vår header.